200 gr Philadelphia-ost
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
6 st krossade Digestive havrekex
Smörj en form.
Lägg i hälften av de krossade kexen.
Rör Philadelphia-ost, strösocker och gulor i en skål.
Och i en annan vispar du grädde, vaniljsocker och salt.
I en tredje skål viskar du äggvitorna till ganska hårt skum.
Blanda allt.
Häll i formen.
Strö över resten av de krossade kexen.
Ställ kakan i frysen i ca 5 timmar före servering. (okej, att ha den längre tid i frysen – övertäckt förstås!)
Tag fram ca 15-20 minuter före servering.
jag brukar dock ibland ha den bara 3 timmar, men tar man fram den lite före annars så är den ju godare när den mjuknat lite.....och så kan man tex nu på sommaren servera med färska jordgubbar till *mums*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar